VZDRŽEVANJE LAMINATA, VINILA IN LINOLEJA


SPLOŠNO


Vaša talna obloga potrebuje ustrezno nego in vzdrževanje. V primeru razlitja vode ali drugih tekočin, le-te nemudoma obrišite. Za odstranitev trdovratnih madežev se posvetujte z vašim prodajalcem parketa.

Pomemben pogoj za dolgo življenjsko dobo talne obloge je ugodna klima v prostoru s približno temperaturo 20 °C in relativno zračno vlago od 50 do 60%. Omenjene pogoje lahko spremljate z elektronskim merilnikom vlage ali vremensko uro (posebej pomembno v času kurilne sezone). Optimalno relativno zračno vlago je možno vzdrževati s pomočjo električnih vlažilnikov zraka.
 
Največja sovražnika talnih oblog sta voda in pesek. Čista tla dosežemo s pometanjem, brisanjem prahu in občasnim čiščenjem z vlažno, a ne mokro krpo. Talne obloge ne smemo čistiti z vodo, saj tako lahko nastanejo poškodbe na izdelku (nabrekanje).
 
Za vsakodnevno vzdrževanje se priporoča uporaba čistilnih sredstev za talne obloge, ki jih uporabljamo v skladu z navodili, ki so navedena na njih.
 
Za čiščenje umazanije, kot je npr. pesek uporabljajte sesalnik z mehkim nastavkom, mehko metlo ali krpo. Na vhode namestite kvaliteten predpražnik, ki preprečuje vnos peska na talno oblogo.

Noge stolov, miz in ostalega pohištva, ki točkovno pritiskajo na talno oblogo, morajo biti opremljeni s klobučevinastimi podložkami, ki pa morajo biti prilepljene in ne pritrjene z žeblji. Ne premikajte pohištva tako, da ga vlečete, ampak ga dvignite in prestavite.
 
Polaganje talnih oblog v mokrih prostorih kot so npr. savne in kopalnice ni priporočljivo.
na vrh

Imate kakšno vprašanje?
 
  SALON CERKNICA
  Podskrajnik 112, SI-1380 Cerknica
  t. 01 7071 407  |  info@alpod.si

  SALON LJUBLJANA
  Ukmarjeva 2, bivša Jurčkova 233
  SI-1108 Ljubljana | t. 01 6003 460

  SALON MURSKA SOBOTA
  Noršinska ulica 6 (PC Mešič)
  SI-9000 M. Sobota | t. 08 20 54 105  
Obiščite našo novo spletno stran www.Floor-experts.si
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste z veseljem sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke