Vzdrževanje laminata, vinila in linoleja

Vaša talna obloga potrebuje ustrezno nego in vzdrževanje.

SPLOŠNO

Vaša talna obloga potrebuje ustrezno nego in vzdrževanje. V primeru razlitja vode ali drugih tekočin, le-te nemudoma obrišite. Za odstranitev trdovratnih madežev se posvetujte z vašim prodajalcem parketa.

Pomemben pogoj za dolgo življenjsko dobo talne obloge je ugodna klima v prostoru s približno temperaturo 20 °C in relativno zračno vlago od 50 do 60%. Omenjene pogoje lahko spremljate z elektronskim merilnikom vlage ali vremensko uro (posebej pomembno v času kurilne sezone). Optimalno relativno zračno vlago je možno vzdrževati s pomočjo električnih vlažilnikov zraka.

Največja sovražnika talnih oblog sta voda in pesek. Čista tla dosežemo s pometanjem, brisanjem prahu in občasnim čiščenjem z vlažno, a ne mokro krpo. Talne obloge ne smemo čistiti z vodo, saj tako lahko nastanejo poškodbe na izdelku (nabrekanje).

https://www.alpod.si/wp-content/uploads/2019/04/upload_vzdrzevanje_1.jpg

Za vsakodnevno vzdrževanje se priporoča uporaba čistilnih sredstev za talne obloge, ki jih uporabljamo v skladu z navodili, ki so navedena na njih.

https://www.alpod.si/wp-content/uploads/2019/04/upload_vzdrzevanje_2.jpg

Za čiščenje umazanije, kot je npr. pesek uporabljajte sesalnik z mehkim nastavkom, mehko metlo ali krpo. Na vhode namestite kvaliteten predpražnik, ki preprečuje vnos peska na talno oblogo.

Noge stolov, miz in ostalega pohištva, ki točkovno pritiskajo na talno oblogo, morajo biti opremljeni s klobučevinastimi podložkami, ki pa morajo biti prilepljene in ne pritrjene z žeblji. Ne premikajte pohištva tako, da ga vlečete, ampak ga dvignite in prestavite.

https://www.alpod.si/wp-content/uploads/2019/04/upload_vzdrzevanje_3.jpg

Polaganje talnih oblog v mokrih prostorih kot so npr. savne in kopalnice ni priporočljivo.

https://www.alpod.si/wp-content/uploads/2019/04/upload_vzdrzevanje_4.jpg
https://www.alpod.si/wp-content/uploads/2022/12/alpod-logo-2022-heigh100.png
O PODJETJU
Podjetje Alpod je največji distributer lesenih talnih oblog v JV Evropi. Poleg Slovenije s svojimi podjetji v tujini oskrbujemo naše partnerje na Hrvaškem, v Srbiji, Češki, Slovaški, Bolgariji, Italiji, BiH, Črni Gori, Makedoniji, Kosovu, Albaniji.
KONTAKT
Podskrajnik 112, SI-1380 Cerknica
BREZPLAČNA PONUDBA

Brezplačna ponudba

  Ali želite, da Vam montažo opravijo naši strokovnjaki?

  Kako ste izvedeli za nas? (označite)

  CERTIFIKATI
  https://www.alpod.si/wp-content/uploads/2019/04/aaa-certifikat.jpg
  https://www.alpod.si/wp-content/uploads/2019/04/quadal.jpg
  SLEDITE NAM