Politika piškotkov

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do podatkov, shranjenih na uporabnikovem računalniku, pametnem telefonu ali drugi napravi. 

Obvestilo o uporabi piškotkov

Da bi vam olajšali uporabo naše spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«.  

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki se ob obisku in uporabi spletnega mesta shranijo na uporabnikovo napravo, s katero uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko ponudnik dostopa do podatkov na uporabnikovi napravi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov. 

ALPOD s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter uporabniku bolj prijazno in osebno prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mu piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje. 

Piškotki oziroma podatki, zbrani z njihovo pomočjo, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu zakonodaje o varstvu osebnih podatkov, saj z njimi ni mogoče ugotoviti, za katero konkretno osebo gre. 

Piškotki običajno vsebujejo: 

  • ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek, 
  • življenjsko dobo piškotka, 
  • vrednost, ki je običajno neko naključno generirano edinstveno število. 

Katere piškotke uporablja spletno mesto ALPOD?

Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so avtomatično dovoljeni, ker spletne strani brez njih ne delujejo. Ključni so za navigacijo po spletnih straneh in zagotavljajo, da osnovni procesi spletne strani delujejo. 

Za uporabo teh piškotkov ALPOD ne potrebuje dovoljenja uporabnika, zato se na napravo vedno namestijo. 

Spletna stran ALPOD uporablja sledeče nujne piškotke: 

 

Ne-nujni piškotki

Spletna stran ALPOD uporablja sledeče ne-nujne piškotke: 

 

Nastavitve za nadzor piškotkov 

ALPOD prenese ne-nujne piškotke na napravo, preko katere dostopate do spletne strani, le v primeru, če v to privolite s klikom na »Strinjam se z namestitvijo piškotkov« v pojavnem okencu na spletni strani.  

Odločitev, ali boste spletnim stranem dovolili uporabo piškotkov ali ne, je povsem v rokah uporabnika, pri tem pa velja opozoriti, da stran optimalno deluje le, če so piškotki v vašem brskalniku oz. na naših spletnih straneh omogočeni. 

S klikom na povezavo »Dovolim«, ob prvem obisku na spletni strani, se strinjate z uporabo ne-nujnih piškotkov za analitiko in personalizirano oglaševanje. V kolikor ne kliknete na povezavo »Dovolim« in nadaljujete z ogledom spletne strani ALPOD, bomo nastavili samo nujne piškotke. 

Uporabnik lahko shranjene piškotke kadarkoli preveri, oz. omeji ali onemogoči skladno z navodili spletnega brskalnika, ki ga uporablja, zato priporočamo, da s tem v zvezi preberete navodila brskalnika, ki ga uporabljate.  

no thank
Image Newletter
Spodaj označena polja bodo prikazana v tabeli, ostala bodo pa skrita.
  • Slika
  • Šifra
  • Cena
  • Opis
  • Teža
  • Dimenzije
  • Attributes
Kliknite zunaj, da skrijete vrstico za primerjanje
Primerjaj
Primerjaj ×
Let's Compare! Continue shopping