DomovLaminat

Laminat je elegantna, trendovska talna obloga, ki se hitro razvija. Zaradi udobja, funkcionalnosti in privlačnega izgleda je laminat eden glavnih kandidatov pri izbiri sanjskih talnih oblog.

ČVRSTA IN ZELO ODPORNA POVRŠINALaminatne talne obloge

Za moderen videz in čista tla izberite talne obloge v obliki laminata. Danes je laminat že uveljavljena ter preizkušena vrsta talne obloge, ki je namenjena za vse prostore v vašem domu. Zaradi izdelave trdnosti površine zgornjega sloja delimo laminate v tri razrede glede obrabe površine: W31, W32, in W33 za najbolj obremenjene prostore, kot so pisarne. Sestava laminata je v 95% izdelana iz lesa, ki izvira iz trajnostno upravljanih gozdov – s PEFC certifikatom.

https://www.alpod.si/wp-content/uploads/2019/04/laminat-soba.jpg

VEČ SLIK NAJDETE VGALERIJI

Korak 1
Izberite si primeren vzorec talne obloge za vaše stanovanje na naši spletni strani www.floor-experts.si.
Korak 2
Preglejte vse naše dosedanje projekte in reference.
Korak 3
Za vsa vprašanja je obrnite na naše strokovne sodelavce. Pošljite vpraševanje preko kontaktnega obrazca.
Korak 4
Naročite strokovnjaka na izmero vašega prostora. Svetoval vam bo pri izbiri talne obloge.

IMATE VPRAŠANJE, TUKAJ SMO ZA VAS.Za vsako vprašanje imamo odogovor

So laminati primerni za polaganje na tla s toplovodnim talnim ogrevanjem?

Laminatni podi so primerni za montažo na tla s topolovodnim talnim ogrevanjem. Pomembno pa je upoštevati, da so cevi talnega ogrevanja vsaj 3 cm pod površino in da temperatura vode v ceveh ne preseže 28 °C.
V vsakem primeru upoštevajte navodila proizvajalca talnega ogrevanja in navodila za vgradnjo laminatnega poda na tla s toplovodnim talnim ogrevanjem, ki jih dobite pri vašem prodajalcu laminatnega poda.
Priporočljivo se je tudi izogibati velikim temperaturnim spremembam (navzgor ali navzdol), ko vključujete oz. izključujete toplovodno talno ogrevanje.

Lahko vgradim laminatni pod v kopalnico oziroma drug vlažen prostor?

Laminatni pod ni primeren za vgradnjo v kopalnice, savne in druge vlažne prostore, saj bi zaradi vlage deske nabreknile.

Je laminatni pod primerna talna obloga za kuhinjo?

Laminatni pod je primeren za vse stanovanjske prostore (razen kopalnic, savn, vlažnih kleti) ob upoštevanju izbire primernega razreda obrabe za posamezno obremenitev. Za obremenjene stanovanjske prostore je primeren razred obrabe 32/AC4. V primeru razlitja tekočin je potrebno tla takoj obrisati.

Ali je laminatni pod enostaven za čiščenje?

Čiščenje laminatnih podov je enostavno. Trdo umazanijo s tal počistite s sesalcem z mehko metlo. Madeže odstranite z vodo oziroma s čistilom za laminatne pode, ki ga dodate vodi. S tem čistilom v koncentrirani obliki odstranite tudi trdovratnejše madeže. Pri čiščenju pazite le, da voda ne ostaja na površini, kar pomeni, da mora biti krpa dobro ožeta.

https://www.alpod.si/wp-content/uploads/2019/01/vzdrzevanje_04.jpg
https://www.alpod.si/wp-content/uploads/2019/01/vzdrzevabhe_02.jpg
Ali lahko položim laminatni pod na že obstoječo talno oblogo (npr. tekstilne talne obloge, keramiko, parket)?

Laminatni pod se lahko položi na vsako podlago, ki je dovolj trdna, ravna, čista in suha. To pomeni, da keramika, parket in ostale trdne talne obloge predstavljajo primerno osnovo za montažo (če so dovolj ravni), seveda ob uporabi ustrezne zvočne izolacije pod laminatnim podom. Mehke talne obloge (npr. preproge, itisone, tapisone) je potrebno odstraniti.

V kolikem času po izdelavi betonskih estrihov lahko vgradimo laminatni pod?

Čas sušenja estrihov je različen (odvisen od debeline estriha). V vsakem primeru je potrebno počakati, da so estrihi dovolj suhi, preden začnete polagati laminatni pod.
Povprečni čas sušenja je sledeč:

 • en teden za centimeter betonskega estriha debeline do 4 cm
 • dva tedna za centimeter betonskega estriha debeline nad 4 cm

Pred začetkom montaže je potrebno izmeriti vlago v estirhu, ki ne sme presegati 2%.

So laminatni podi odporni na praske in druge mehanske poškodbe?

Laminat je razdeljen glede na razred obrabe v razrede od 31/AC3 do 33/AC5, kateri označujejo njihovo primernost za uporabo tako v stanovanjskih, kot tudi v poslovnih prostorih. V nobenem primeru pa laminatni pod ni popolnoma odporen na mehanske poškodbe: ostri in težki predmeti ga lahko poškodujejo. Visoke pete na čevljih, mehka gumijasta kolesa na pisarniških stolih ne predstavljajo težav (na pohištvu, ki točkovno pritiska na tla, priporočamo uporabo klobučevinastih podložk). Površino lahko razpraskamo s kamenčki, kar lahko preprečimo z namestitvijo dobrih predpražnikov na vhodih.

Ali je laminatni pod primeren tudi za poslovne prostore, lokale, hotele?

Laminatni pod razreda 33/AC5 je primeren za montažo v obremenjenih javnih prostorih. Poleg izjemne odpornosti površine, so ti laminatni podi zaradi svoje debeline (do 12 mm) tudi izredno stabilni. Vgrajeno imajo tudi zelo učinkovito zvočno izolacijo in antistatično plast.

Je laminatni pod zdravju prijazna talna obloga?

Vsi laminatni podovi iz prodajnega programa podjetja Alpod d.o.o. so izdelani ob upoštevanju Evropskih standardov o vsebnosti škodljivih snovi. Laminatni pod je tudi alergikom prijazna talna obloga, saj se pršice na njem ne morejo zadrževati.

V kateri smeri je najbolje položiti laminatni pod v prostoru?

Deske je najbolje položiti v smeri glavnega vira svetlobe v prostoru. Tako boste dosegli najboljši izgled in najmanj vidne spoje.

Polaganje laminata 1Polaganje laminata 2Polaganje laminata 3

Vabimo vas, da si laminate ogledate v razstavno-prodajnem salonu laminatov in talnih oblog v Cerknici ali v Ljubljani. Preko 300 vzorcev laminata, ugodne cene, veliko laminatnih podov na zalogi, strokovno svetovanje, strokovno polaganje laminata in talnih oblog.

https://www.alpod.si/wp-content/uploads/2022/12/alpod-logo-2022-heigh100.png
O PODJETJU
Podjetje Alpod je največji distributer lesenih talnih oblog v JV Evropi. Poleg Slovenije s svojimi podjetji v tujini oskrbujemo naše partnerje na Hrvaškem, v Srbiji, Češki, Slovaški, Bolgariji, Italiji, BiH, Črni Gori, Makedoniji, Kosovu, Albaniji.
KONTAKT
Podskrajnik 112, SI-1380 Cerknica
BREZPLAČNA PONUDBA

Brezplačna ponudba

  Ali želite, da Vam montažo opravijo naši strokovnjaki?

  Kako ste izvedeli za nas? (označite)

  CERTIFIKATI
  https://www.alpod.si/wp-content/uploads/2019/04/aaa-certifikat.jpg
  https://www.alpod.si/wp-content/uploads/2019/04/quadal.jpg
  SLEDITE NAM