Udeležili smo se sejma For Arch, ki je potekal med 18. in 22.septembrom 2018 v Pragi. Glavni namen udeležbe sejma je širjnje prodaje češkim veleprodajnim kupcem in predstavitev novosti končnim kupcem in obiskovalcem sejma. Za izvedbo projekta so bila odobrena sredstva v višini 9.877,06 €, v okviru Javnega razpisa “Sofinanciranje individualnih sejemskih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini – 2018”.

 

Skupno število obiskovalcev na našem sejemskem prostoru je bilo preko 800, kar je cca 15% več kot je bilo na sejmu v mesecu marcu, For Habitat. Temu rezultatu lahko pripišemo večjo aktivnosti pri obveščanju javnosti. V naši panogi je težko oceniti število realiziranih ponudb, saj se čas odločanja lahko podaljša na več mesecev (vse je odvisno na kateri stopnji gradnje je stranka). Do tega trenutka je bilo oddanih več kot 40 konkretnih ponudb obiskovalcem sejma. Zaradi širjenja veleprodajne mreže smo največjo pozornost namenili vabilom poslovnim partnerjem. Na sejemskem prostoru nas je obiskalo 15 podjetij, s katerimi smo se dogovorili za nadaljnje sodelovanje.

 

Sejma For Arch v Pragi smo se udeležili že 3. leto zapored in zaradi pozitivnih izkušenj ga nameravamo tudi v bodoče. Javni razpis in sofinanciranje s strani Evropske unije nam pri takem projektu omogoča uresničiti ideje, ki jih brez finančne podpore ne bi uspelo izvesti. Z omenjeno pomočjo smo lahko postavili in izvedli prostor na višji nivo.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Europska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (www.eu-skladi.si)