Poleg lesenih talnih oblog, različnih vinilov in keramike imamo na tržišču na voljo tudi druge zanimive možnosti.

V zadnjem času domove tako vedno bolj pogosto krasi pluta, in to v moderni, še bolj premišljeno zasnovani različici, ter z veliko izbiro različnih dekorjev, ki poskrbijo za unikaten in drugačen izgled prostora.

A privlačni dekorji so le še dodatna prednost med vsemi odličnimi lastnostmi, ki jih ima pluta. Talne obloge iz plute namreč nudijo prav posebno udobje pri hoji. Poleg tega je pluta naraven material, ki poskrbi za prijetno bivanje in boljšo kakovost zraka v prostoru.

Talne obloge iz plute so izdelane v skladu z najvišjimi standardi, različni certifikati pa dokazujejo, da ne vsebujejo škodljivih kemikalij.

V primeru, da bi radi prostore opremili funkcionalno, a hkrati poskrbeli tudi za estetski videz in udobje, so talne obloge iz plute kot nalašč za vas. Z njimi boste lahko poskrbeli za prijetno bivanje.

PLUTA - TRPEŽNA, ODPORNA, Z DOLGO ŽIVLJENJSKO DOBO

Če iščete talno oblogo za kuhinjo, dnevno sobo ali druge bivalne prostore v vašem domu, velja vsekakor razmisliti tudi o talnih oblogah, ki so narejene iz plute.

Slednje se zelo dobro obnesejo tudi v bolj obremenjenih prostorih, saj gre za trpežen in odporen material z dolgo življenjsko dobo. Pluta namreč zelo dobro absorbira udarce predmetov ob tla, zaradi česar se težje poškoduje, prav tako pa obstaja večja verjetnost, da bodo tudi predmeti, ki padejo na takšno talno oblogo, ostali celi in nepoškodovani.

Zaradi tega boste lahko talno oblogo iz plute nemoteno uporabljali vrsto let, pri čemer bo ostala točno takšna, kot je bila takrat, ko ste jo položili.

ZA BOLJ UDOBNO IN PRIJETNO HOJO

Pri izbiri talne obloge je zelo pomembno, kakšen občutek nam nudi pri hoji.

Če vam hlad mrzlih tal ni všeč in vas ob misli na keramiko, beton in podobne materiale kar zmrazi, boste zagotovo navdušeni nad talnimi oblogami Wicanders, ki so narejene iz plute. Pluta je namreč naravni izolator, poleg tega pa nudi veliko udobje pri hoji, saj ni pretrda – talna obloga iz plute je namreč mehkejša kot laminat, a hkrati bolj čvrsta kot preproga.

Hoja po trdnih tleh za naše noge, pete in hrbtenico ni najbolj zdrava izbira, zato izberite talno oblogo, ki ublaži korake ter poskrbi za bolj prijeten občutek pri hoji.

To še posebej velja za kuhinjo, saj med kuhanjem in opravljanjem gospodinjskih opravil običajno dalj časa stojimo ob kuhinjskem pultu. Če vas ob tem večkrat bolijo noge ali hrbet, je morda razlog za to prav pretrda talna obloga. V takem primeru je čas, da jo zamenjate, pri čemer se vam vsekakor splača razmisliti o pluti.

Pluta s svojo mehkobo nudi odlično podlago vašim nogam.

Pri testiranju temperature stopal v stiku s štirimi različnimi talnimi oblogami se talna obloga iz plute izkaže kot najboljša rešitev za zadrževanje toplote in prijetno bivanje v vašem domu.

Naravne toplotne izolacijske lastnosti plute naredijo talno oblogo Wicanders zelo energetsko učinkovito, saj nudi prijeten dotik in prijeten občutek ko ste bosi.

Optimalno temperaturo ohranja skozi vse leto, kar prispeva k splošnemu udobju bivanja.

PLUTA WICANDERS BLOG

KAKO TALNA OBLOGA VPLIVA NA ZDRAVO BIVANJE?

Vsak od nas si želi prijetnega in zdravega okolja za bivanje, na kar imajo zelo velik vpliv tudi materiali, s katerimi si opremimo svoj dom.

Zaradi tega je vsekakor pomembno, da svoj dom opremimo s čim bolj naravnimi materiali, ki ne vsebujejo nobenih kemikalij oziroma drugih škodljivih snovi, ki bi slabo vplivale na naše počutje.

Pluta je zelo zdrava izbira, tako nam kot okolju. Talne obloge iz plute Wicanders so večkrat testirane in so dokazano varne za uporabo ter dobro vplivajo na kakovost zraka v prostoru. Zaradi tega so primerne za uporabo v šolah, vrtcih in bolnišnicah.

Pluta je torej naraven material, ki dobro vpliva na zdravo bivanje, hkrati pa gre tudi za ekološki material, katerega pridelava je trajnostno naravnana in je prijazen do okolja.

Pridobivajo jo iz skorje hrasta plutovca, pri čemer pa se drevesa ne poseka niti ne poškoduje in mu omogoča nadaljno rast.

PRAKTIČNA IZBIRA ZA LEPŠI PROSTOR

Zakaj izbrati prav pluto? Kako so videti talne obloge iz plute in kakšne so njihove prednosti?

Pluta je na voljo v številnih različicah oziroma dekorjih, ki vsekakor poskrbijo za unikaten videz prostora, hkrati pa gre za izredno praktično talno oblogo s številnimi prednostmi:

 • Tiha tla: hoja po pluti je prijetna, udobna in nadvse tiha.
 • Zvočna izolacija: pluta zelo dobro absorbira zvok, zato bodo koraki po njej veliko manj odmevali kot pri laminatu ali drugih talnih oblogah.
 • Prijetna hoja: prijetna je na otip in za boso hojo.
 • Izolator: gre za naravni izolator, zato vas med hojo po njej ne bo zeblo v noge, prav tako pa se bodo na tleh iz plute lahko nemoteno igrali otroci.
 • Talno gretje: talna obloga iz plute je primerna tudi za talno gretje.
 • Trpežnost: gre za izredno trpežno talno oblogo.
 • Odpornost: dobro odporna na različne poškodbe, saj padci predmetov na njej ne pustijo nobenih sledi.
 • Dolgotrajnost: odlikuje jo zelo dolga življenjska doba, pri čemer vrsto let ohrani svoj prvotni videz.
 • Enostavno vzdrževanje: je zelo enostavna za vzdrževanje.
 • Zdravo bivanje: poskrbi za zdravo bivanje in kakovosten zrak v prostoru.
 • Uporabnost: uporablja se lahko v kuhinji, dnevni sobi, spalnici, pisarni in vseh drugih prostorih.

PLUTA WICANDERS - KAKOVOST, KI PREPRIČA

Wicanders izdeluje zelo raznolike in kakovostne talne obloge iz plute, ki so vam na voljo tudi v Sloveniji. Glavno vodilo pri njihovi izdelavi je to, da so njihovi uporabniki čim bolj zadovoljni z njimi. Zaradi tega se maksimalno trudijo, da bi bile njihove talne obloge čim bolj prijazne do uporabnikov ter da bi poskrbele za čim bolj zdravo, udobno in prijetno bivanje. Pri tem izkoriščajo naravne danosti plute in jih izboljšajo s sodobnimi pristopi in tehnologijo.

Rezultat so odlične talne obloge iz plute, katerih kakovost zagotovo prepriča tudi najbolj zahtevne uporabnike.